Doe een gift

Het verhaal van

Sylvie

Sylvie, 6 jaar,  verloor op korte tijd haar papa en haar thuis.

Op een zaterdagmorgen sluipt Sylvie de slaapkamer van haar ouders binnen. Ze slapen nog. Sylvie nadert muisstil, stapje voor stapje, op haar blote teentjes. Vandaag is een speciale dag. Het meisje gaat met papa naar de stad om een verjaardagscadeautje voor mama kopen!
 
Maar wanneer Sylvie zich over haar papa buigt en zachtjes in zijn oor fluistert, reageert hij niet. Ook niet als ze haar stem verheft. En zelfs niet wanneer ze in paniek tegen papa’s schouders duwt en angstig uitroept: “Papa! Papa! Waarom word je niet wakker??!”
 
Maar Sylvies papa doet zijn ogen niet open. Hij is, zoals later blijkt, in zijn slaap gestorven aan een hartaderbreuk. Wat afschuwelijk voor dit kleine meisje om mee te maken, vindt u ook niet? Maar het wordt nog erger!

OP STRAAT GEZET

Sylvie en haar mama krijgen amper tijd om te rouwen, want de huisbaas zet hen al snel en zonder pardon uit huis! Waarom? Sylvies mama voldoet zogezegd niet aan de hoge looneis om het huurcontract over te nemen. Ik vind dit zó onmenselijk, u ook?
 
Nu staan Sylvie en haar mama op straat en moeten ze maar zien te overleven. ‘Gelukkig’ kunnen ze tijdelijk terecht in de winteropvang. Ze ‘wonen’ er samen met tientallen andere gezinnen en personen, die elk hun problemen meedragen.  En dit levert alleen maar meer spanning op voor moeder en kind.
“Ik mis mijn papa, hij is nu in de hemel. Ik wil zo graag naar huis. Maar dat kan niet, zegt mama.”

UW HULP VOOR SYLVIE

Help dit zwaar getroffen gezin alstublieft vandaag nog! De winteropvang is niet de aangewezen plek voor een kwetsbaar kindje zoals Sylvie om haar trauma te verwerken. Uw gift van vandaag bezorgt dit getraumatiseerde meisje en haar lieve mama een gepast onderkomen en persoonlijke begeleiding! Bedankt!
Help Nu!