Doe een gift

Het verhaal van

Estée en Celeste

Estée, 25 jaar, woont met haar baby’tje in een koude en vochtige kelderruimte. Ze wordt geterroriseerd door haar oom. Ze moet daar dringend weg.

Vorig jaar dacht Estée dat het leven haar toelachte. Ze was verliefd en ontdekte dat ze zwanger was. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe:
 
“Mijn vriend wou helemaal geen baby. Ineens bleek het allemaal een spel te zijn voor hem. Hij wou me niet meer zien en zette me op straat.
Ik grabbelde snel wat spullen bijeen en vertrok. Daar stond ik dan, zwanger en alleen. Waar moest ik heen? Ik heb geen ouders meer, alleen een oom.”

GEEN ANDERE KEUZE

Ze had geen andere keuze: noodgedwongen trok Estée naar haar oom. Maar wat ze daar sindsdien elke dag moet meemaken is hartverscheurend.  
 
“Mijn oom woont in een muffe en piepkleine kelderkamer. Er is een klein, vuil raampje. Zelfs nu het warm is buiten, hangt binnen een vochtige kilte. Eigenlijk is dit geen plek voor mij. Ik voel hoe ik alsmaar zwakker en zieker word.”
 
Ondertussen heeft Estée een prachtig dochtertje gekregen. Ze gaf haar de naam Celeste. Uit angst om met haar baby op straat terecht te komen, blijft Estée noodgedwongen in de kelderkamer van haar oom wonen.
 
Dit is geen leefbare situatie voor Estée, want deze jonge mama lijdt aan een slepende ziekte, waarvoor ze verzorging behoeft. 

MISHANDELING EN VERNEDERING

Misschien denkt u dat Estée het nog niet zo slecht getroffen heeft. Want ze kan bij haar oom terecht. Ze heeft een dak boven haar hoofd. Maar niets is minder waar. Want deze man is een echte tiran. Hij mishandelt en vernedert de jonge vrouw. 
 
“De ene dag smijt hij me op de grond of duwt hij me tegen de muur. De volgende dag slingert hij allerlei harde woorden naar mijn hoofd.

Ik wil mijn dochtertje beschermen. Dus doe ik zo hard mijn best om hem niet boos te maken. Maar het is een bruut, een misdadiger.

Ik weet niet wat ik kan doen. Waar ik hulp kan vragen. Ik hoop dat er iemand is die mijn hulpkreten hoort en die me redt uit deze vreselijke situatie.”
"Ik verga van de pijn. Mijn hele lichaam voelt zwaar en stram. Ik ben gebroken, uitgeput. Voorzichtig leg ik mijn dochtertje Celeste naast me op de matras. Misschien kunnen we een half uurtje rusten. Tot hij thuis komt en de hel weer losbarst…"
 

UITZICHTLOZE SITUATIE

Estée en Celeste staan ondertussen op de wachtlijst voor een sociale woning, maar die lijst is ontzettend lang. Het kan jaren duren voor ze een woning ter beschikking krijgen.
 
Daarom vraag ik dringend om uw steun. Het is van levensbelang dat ze zo snel mogelijk weg geraken bij de oom die hen mishandelt.

“Ik voel me elke dag slapper. Soms heb ik zulke zware hoestbuien dat ik wel twintig minuten lang naar adem hap.
 
Ik besef dat ik zieker word omdat ik geen medicijnen meer heb. Maar mijn oom heeft mijn geld afgepakt. Ik hoop zo hard dat er iemand is die ons uit deze ellende wil halen. Alleen als ik gezond blijf, kan ik voor mijn dochtertje zorgen.”

 

UW HULP VOOR ESTÉE EN CELESTE

Met uw gift haalt u Estée en haar dochtertje Celeste uit deze hel.
 
Estée is een heel bescheiden jonge vrouw. Ze vraagt niet veel. Het enige wat ze nodig heeft, is een veilig onderkomen voor haar en haar baby’tje. Een plek waar ze niet mishandeld wordt en waar ze haar leven in eigen handen kan nemen.
 
Ik vraag dringend uw hulp om deze alleenstaande zieke mama uit de handen van deze tirannieke man te redden.
Help Nu!