Doe een gift

Het verhaal van

Andrea en Thomas

Andrea, 27 jaar, leeft samen met haar vijfjarig zoontje Thomas op straat. Ook nu het volop zomer is, is een leven op straat hard en wreed.

“Mijn hart breekt wanneer ik zie hoe Thomas watertandend kijkt naar de kindjes op het terras. Zij kunnen lekker smullen van een ijsje en een frisdrank terwijl hij alleen maar honger en dorst heeft. Ik zou er alles voor over hebben om mijn zoontje ook iets lekkers te geven, maar dat kan ik niet…”

Wanneer de winteropvang gedaan is, staan Andrea en Thomas dag en nacht op straat. En vergis u niet, ook in de zomer is dakloos zijn ellendig.
 

DAKLOOS EN ZIEK

“Ik weet niet wat gedaan. In de wintermaanden krijg ik af en toe wat geld of iets te eten toegestopt door voorbijgangers. Dan koop ik brood en melk en soms een appel voor Thomas. Maar vandaag heb ik nog geen euro gekregen.

Misschien denken de mensen dat het in de zomer niet zo erg is, op straat leven en honger hebben? Ze hebben het mis: het is altijd hard en gevaarlijk. Ik ben ziek, maar dat is niet mijn grootste zorg. Ik moet dringend een oplossing vinden voor Thomas. Dit is toch geen leven voor een kind?”

KWETSBAAR

De straat is geen plek om te leven! Je bent er kwetsbaar. Andrea wil alles doen om haar zoon een beter leven te bieden.

“Ik slaap nauwelijks. Soms moeten we midden in de nacht in allerijl een nieuwe plek zoeken om ons te beschermen tegen de zomerse onweersbuien. Thomas is doodsbang voor de donder en de bliksem. Ik fluister hem dan zachte woordjes in zijn oor om hem gerust te stellen. Maar ik voel me zo machteloos. Mijn jongen verdient dit niet!”
 
“’s Avonds trekken Thomas en ik noodgedwongen naar het park. Ik zet me op een bankje en laat Thomas op mijn schoot slapen. Terwijl ik door zijn haren wrijf, hoop ik vurig dat we de nacht goed doorkomen. Ik ben doodsbang dat iemand ons aanvalt, een vrouw alleen met een kind”.

UW HULP VOOR ANDREA EN THOMAS

Met uw gift zorgen we ervoor dat Andrea en Thomas een veilig en aangepast onderkomen vinden en dat Andrea behandeld wordt voor haar ziekte.  

Andrea en Thomas zijn u ontzettend dankbaar voor uw hulp.
Help Nu!