Doe een gift

Het verhaal van

Doris

Doris, 18 jaar, is zwaar ziek. Na een leven vol ellende en mishandeling wil ze zelfstandig gaan wonen.

Een thuis heeft Doris nooit gekend. Iedereen liet haar in de steek. Ze is gebroken door jarenlange vernederingen en uitgeput door haar zware ziekte.
 
Doris was amper acht maanden oud toen ze voor het eerst geopereerd werd. De eerste van vele operaties, want Doris is geboren met een zware en zeldzame aandoening: haar organen liggen in spiegelbeeld in haar lichaam.
Het is een verschrikkelijke aandoening met heel zware gevolgen. Het hart van Doris bijvoorbeeld bevindt zich rechts in plaats van links. De ziekte betekende voor Doris een leven vol ellende.
 
“Eén van de operaties liep verkeerd af, met een chronische hartontsteking als gevolg. Daarom heb ik heel veel tijd doorgebracht in het ziekenhuis. Ik heb nooit vriendjes kunnen maken, nooit leuke dingen gedaan zoals elk ander kind.
 
In het ziekenhuis waren de verpleegsters wel lief. Maar ze bleven natuurlijk niet de hele tijd aan mijn bed zitten, zoals een mama of papa zou doen. En mijn ouders… die waren er nooit.”
“Hij noemde me een domme koe. Ik kon niets, ik was zwak. En dan sloeg hij me. Hij heeft me ook eens van de trap geduwd. Toen deed mijn pols drie dagen pijn.”

IN DE STEEK GELATEN

De mama van Doris kon de zorg voor een zwaar ziek kind niet aan en liet haar dochter in de steek. Haar papa bracht haar naar een weeshuis want hij wou niet alleen voor zijn dochter zorgen.
                       
Hier verbleef Doris een tijdje. Maar op een dag kwam haar vader haar halen. Ze mocht terug mee naar huis. Wat ze daar meemaakte is hartverscheurend!
 
“Mijn papa wou geld aan mij en mijn ziekte verdienen. Hij was uit op een uitkering. Dat geld heeft hij er allemaal door gejaagd. Ik kreeg nooit nieuwe kleren of iets lekkers om te eten. Ik mocht nergens naartoe. Ik had geen vriendjes. Ik had niets.”
 
Bovendien moest het arme meisje dagelijks scheldtirades aanhoren en werd ze meermaals bont en blauw geslagen.

OP EIGEN BENEN STAAN

Enkele maanden geleden stierf de papa van Doris. En Doris werd uit zijn appartement gezet. Het meisje stond volledig afgepeigerd voor de deur van ons onthaalhuis. Gebroken door de jarenlange vernederingen, en uitgeput door haar zware ziekte. Maar ze is vastberaden:
 
“Ik ben nu 18 jaar. Het is tijd om zelf iets te maken van mijn leven. Ik wil dit zo graag, alleen weet ik niet hoe ik dit moet aanpakken. Want ik heb nooit hulp gehad van mijn ouders. Ik hoop dat iemand met een goed hart me wil helpen.”

UW HULP VOOR DORIS

Neem Doris in bescherming. Dit kwetsbare meisje verdient eindelijk wat liefde en geluk.
 
Uw prachtige steun zal gebruikt worden om voor dit meisje een eigen woning te zoeken. Bovendien garandeert u haar zo ook de nodige medische verzorging.
 
Uw gift is een teken van liefde en vertrouwen in Doris. Met uw hulp zal dit meisje eindelijk op eigen benen staan en een thuis maken voor zichzelf. Want iedereen verdient een warme plek.
Help Nu!