Doe een gift

Het verhaal van

Alfons

Alfons zit in een rolstoel en heeft dringend een aangepaste woning nodig. 

Alfons is zwaar ziek en zit in een rolstoel. Noodgedwongen sleept hij zichzelf de trap op naar zijn studio, op de eerste verdieping. Een lift is er niet.
 
De deur klettert hard tegen het metaal van de rolstoel. Het kost Alfons heel wat moeite om tegelijk de deur open te houden en met zijn rolstoel binnen te rijden.
 
En nu komt het allermoeilijkste”, zegt Alfons en hij duwt zich uit zijn rolstoel.
 
Deze arme man woont in een klein appartementsgebouw, op de eerste verdieping. Een lift is er niet. Dus laat Alfons zijn rolstoel noodgedwongen beneden staan en sleept zich dan de trap op. 

OVERLEVEN MET EEN ZWARE BEPERKING

Lange tijd had Alfons geen onderkomen. Nachtenlang sliep hij op de vloer in het restaurant van een vriend. Maar ’s morgens, voor de klanten kwamen, moest hij naar buiten. Dan doolde hij in zijn rolstoel door de straten van de stad.
 
Ik was blij toen ik eindelijk een betaalbaar studiootje vond. Maar het is er eentje op de eerste verdieping, zonder lift. En dus sleur ik mezelf elke keer de trap op en af.
 
Het is toch verschrikkelijk dat personen met een beperking hier in België op zo’n manier moeten overleven!

OVER DE GROND KRUIPEN

In mijn studio kan ik alleen maar rondkruipen, want mijn rolstoel staat beneden. Ik kan de keuken niet gebruiken. Ik behelp me met een campingvuurtje naast mijn matras.
 
Maar wat nog erger is: het toilet werkt niet. Dus ik plas noodgedwongen in een plastic fles. Wat moet ik anders doen? Voor een grote boodschap ga ik naar het gehandicaptentoilet in het station.

UW HULP VOOR ALFONS

Met uw steun zorgt u ervoor dat Alfons opgevangen wordt en een menswaardig onderkomen krijgt, geschikt voor zijn rolstoel.
 
Daarnaast zullen we Alfons begeleiden om opnieuw zijn invaliditeitsuitkering aan te vragen en zijn medische situatie op te volgen. Kortom, dankzij u wordt er hard gewerkt aan duurzame oplossingen voor deze kwetsbare man.
 
Mensen zoals Alfons hebben uw steun nodig! Help hen vandaag!
Help Nu!